Artikel i Spildevandsteknisk Forening maj 2017- medlemsbladet Spildevand

 

Nordvand udfører midlertidig  overpumpning og mekanisk ristning

Omlægning af en havledning og et nyt bygværk var årsag til en nødvendig midlertidig operation for Nordvand mellem den 4. og den 31. marts 2017. Projektet indebar udledning af mekanisk renset spildevand til Øresund.

Det var omlægningen af havledningen og et nyt bygværk mellem Tuborg Nord og Lynetteledningen, der var anledning til en midlertidig løsning for Nordvand,hvor vandet skulle pumpes fra Tuborg nord til Skovshoved, og fra Skovshoved til Øresund 1600 m ude. Fordi endestationen var Øresund, skulle spildevandet ristes.

Arbejdet og udfordringen var ude i Øresund og på land, et nyt bygværk på land, og en ny havledning i Øresund, der skulle omkobles fra det gamle system. Det blev planlagt og estimeret til minimum at tage fem uger. Per Aarsleff, som har været hovedentreprenør, havde udledningstilladelse til at lede spildevandet i Øresund frem til den 1. april, så der blev arbejdet intenst med at finde en løsning og holde en meget stram tidsplan.

Myndighederne og Nordvand stillede krav om, at udledning af spildevand til Øresund kun kunne finde sted, hvis vandet blev ledt gennem en mekanisk rist, så alle faste partikler og plastik ikke blev udledt til Øresund.

RH Pumper stillede en mobil rist op med en kapacitet på 1000 liter pr. sekund, og fire pumper blev placeret i sump lige foran hovedspjæld. Pumperne pumpede vandet op gennem den mobile rist, og vandet løb tilbage til sump og blev pumpet direkte i overløbsledningen til Øresund. På denne måde blev ledningen og byggeværket i Øresund holdt tørt under hele arbejdet, og faste partikler og plastik blev sorteret fra i den mobile rist. Hele arbejdet blev holdt inden for den tilladte udledningstilladelse, som gik til den 1. april 2017.

Tekst og fotos:
Michel Johansen, Nordvand, og Rasmus Hansen, RH Pumper

Se artiklen her:

Artikel fra Spildevand Teknisk Forening maj 2017

Licitation maj 2017:

Det handler om pumper

Rasmus Hansen, som står bag firmaet, har mere end 20 års erfaring fra branchen. Erfaringen dækker over alle former for pumpeinstallationer og komplicerede overpumpninger.

Dokumentation er en vigtig del af dagligdagen for RH Pumpers arbejde, således at kunderne kan få alt arbejdet dokumenteret.

Uanset om det drejer sig om salg af nye pumper og installationer, eller om det er midlertidige overpumpninger, kræver det alt sammen en detaljeret gennemgang og dokumentation. Hos RH Pumper er der samlet mange års erfaring og kompetencer med pumper. Uanset om der skal pumpes slam med stort tørstofindhold, udskiftes spildevandspumper, bruges rustfrie pumper til medicinalindustrien eller pumper til den tunge industri samt  offshore, kan firmaet løfte opgaven. Med mange pumpeagenturer er kunderne også sikret den bedste pumpeløsning til deres udfordringer. Det gælder såvel ved køb af en pumpe, leje af en pumpe eller pumpeinstallation i totalentreprise, som RH Pumper udfører.

Overpumpning

I dag foretager RH Pumper også alle former for overpumpning - fra overpumpning af små dræn til store opgaver i totalentreprise, som kræver 24 timers bemanding eller digital fjernovervågning.

I mange år har RH Pumper stået bag store overpumpninger, og i dag er overpumpning en stor del af arbejdet hos RH Pumper. Vores medarbejdere og projektledere har mere end 10 års erfaring med pumper og overpumpning – herunder rådgivning og ideoplæg til totalentreprenører m.fl.

Professionel rådgivning om pumpevalg

Der kan være mange løsninger på en pumpeopgave, men hvilken er - den bedste?
Det er som regel ikke den billigste pumpe, som giver det bedste resultat, men derimod det rigtige pumpevalg som giver det billigste resultat.

Rådgivning omkring pumpevalg er en vigtig del af RH Pumpers opgaver, og mange totalentreprenører benytter sig af dette.

Vi har mange pumpe agenturer samlet i RH Pumper, og det giver et optimalt grundlag for, at det rigtige pumpevalg er til rådighed, udtaler Rasmus Hansen.

 

Erfaring giver den bedste løsning

Kendskab til mange produkter og rigtige løsninger er den service og kvalitet, som RH Pumper leverer, og det er det vigtigste parameter, uanset hvilken kundetype eller job vi står overfor. Vores kunder spænder bredt lige fra entreprenører til industrien, offshore, spildevand eller den kemiske industri m.m., og for dem alle er det vores erfaring, at pumper er et meget konservativt område.

Når en pumpe skal skiftes, stiller vi altid spørgsmålet, om det den rigtige pumpe, eller om vi kan optimere til en bedre løsning.

 

Sikkerhed er nummer et

Sikkerhed er den vigtigste faktor, når vi monterer nye pumper, udfører overpumpning eller sætter afspærringsballoner. Når der sættes afspærringsballoner opstrøms foran indløb, må vi ofte finde alternative løsninger for ikke at gå på kompromis med sikkerheden.

Se artiklen her:

Artikel: Licitation maj 2017 - Det handler om pumper